Tijd voor Thee; pu ehr thee, thee, pu ehr, pu ehr thee, afslank thee, puehr thee, dieten, lijnen, afvallen, vetverbrandende thee, groene thee, gezondheids thee, zwarte thee, rode thee, kopje thee, cha, tea, pickwick, tea pads, losse thee, oolong thee, witte thee, fermenteren, geurthee, smaakjes, fermentatie, verflensen, chinees, chinese, china, yunnan, earl grey, rooibos, kruidenthee, stermunt, sterrenmunt, theen, brandnetelthee, kamille thee, melange, thee zakjes, theezakjes, piramide zakjes, capsules, dieet, dieten, kuur, detox, ginseng, vetafdrijving, vetverbranding, vet,
 
tijd voor thee, pu ehr thee, zwarte thee, afslank thee, afvallen pu ehr thee, zwarte thee, afslank thee, afvallen, citroen kopje thee met kandij suiker, theezakje
Alles over thee


Soorten thee
Pu Ehr thee
Zwarte thee
Oolong thee
Witte thee
Rookthee
Groene theeWelkom op onze thee website,
koekje erbij?

pu ehr thee, yunnan, oosterse thee, afvallen, lijnen, afslanken, vetverbrandend

Pu-erh thee goed voor de slanke lijn

Pu-erh thee heeft een vetafbrekende werking en is daarom een goede ondersteuning bij het afvallen. Om een zo gunstig mogelijk effect te verkrijgen is het raadzaam goed op uw voeding te letten en met name vetten zoveel mogelijk te laten staan, veel groenten en fruit te gebruiken. Ook dient men veel water (1,5 liter) te drinken om de losgekomen afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Het is aan te raden drie maal daags een kopje Pu-Erh thee te drinken en dit over een periode van vier tot zes weken.losse pu ehr thee, gezondheids thee Pu-Erh thee is eigenlijk meer een gezondheidsthee en afkomstig uit de streek Yunnan, een zuidelijke provincie van China. De thee bevat een hoog gehalte van minerale stoffen die de darmen ontslakken en de spijsvertering gunstig beinvloeden, de thee heeft een cholesterolverlagende en bloedzuiverende werking. Pu-Erh is altijd een zwarte thee en wordt in China ook wel ‘rode thee’genoemd.


Zetadvies: een volle theelepel per theekopje, hierop kokend water gieten. Voorzichting omroeren en direct afgieten. Meteen weer water op de bladeren gieten. Bij de tweede keer opgieten drinkbaar. De thee is onbeperkt houdbaar indien luchtdicht bewaard.


Pu Erh Thee wordt in het Chinese Yunnan al ongeveer 1700 jaar verbouwd. Als geneeskrachtige thee kreeg Pu Erh Thee pas erkenning in de tijd van de Tangdynastie, kort voor het eerste millennium van onze tijdrekening.


pu ehr thee, afvallen, vetverbranding, gezondDe Pu-erh-bomen groeien in Yunnan in het gebied van de prefectuur ban Pu-erh. Pu-erh is een gewone drank en brengt dan ook geen risico’s met zich mee. Het cafeinegehalte is duidelijk lager dan bij koffie, groene en zwarte thee.Pu Erh Thee:

  • Verbetert de vetverbranding
  • Stimuleert de spijsvertering
  • Bevordert de darmwerking
  • Vermindert het hongergevoel
  • Ontslakt en reinigt de darmen
  • Verbetert de vetverbranding
  • Zuivert het bloed
  • Verlaagt het cholesterolgehalte
  • Versterkt het immuunsysteem
  • Werkt afslankend.
Pu Erh thee onderscheidt zich door haar speciale fermenteringsproces,waarbij de Pu Erh thee na het oogsten langdurig bij een hoge luchtvochtigheid wordt gerijpt. Dit geeft Pu Erh haar bijzondere karakter en uitgesproken smaak. In China wordt Pu Erh als gezondheidselixir gezien, welke bij vele gezondheidsproblemen een heilzame werking heeft.thee ornament


zwarte thee


losse Earl Grey Thee uit Sri LankaHet groene theeblad verflenst na het plukken binnen 8 tot 15 uur, daarna gaat het in de kneuzer. Het blad gaat hierbij kapot en de vrijgekomen sappen kunnen oxyderen. Tijdens het fermenteren verandert de kleur van groen in een koperkleur en ontwikkelt de thee zijn geur. Als tussenstap kan de thee nog gerold worden (bijvoorbeeld een groot blad). De zwarte kleur krijgt de thee dankzij het drogen. De bekendste zwarte theeën zijn: Assam, Ceylon, Darjeeling, Keemun en Lapsang Souchong.thee ornamentoolong thee

Olong thee (ook wel halfgefermenteerde thee)wordt na het plukken kort gefermenteerd en krijgt daarbij het karakteristieke notenachtige karakter. Het eiland Formosa (Taiwan) staat bekend om haar schitterende Olong thee. Olongthee bevat weinig cafeine, is zachter dan zwarte thee, maar heeft een minder frisse smaak dan groene thee. Chinese Ooling en Formose Oolong hebben verschillende fermatieperiodes.thee ornament

oolong thee

Het theeblad wordt op droogzonnige dagen geplukt, bij een lage temperatuur verflensd en daarna gestoomd. Hierbij vindt een vleugje fermentatie plaats. Witte thee geeft een lichtgele thee met weinig cafeine en een lichtzoete smaak.


thee ornament


oolong thee

Gerookte thee is een specialiteit van de provincie Fujian. De bladeren worden verflenst boven vuren van naaldhout en dan gerold. Ze worden vervolgens in vaten geperst en afgedekt met lappen. Na het fermenteren worden ze gevuurd en weer gerold, in bamboe manden overgedaan en gerookt boven rokend naaldhout.

Het gerucht gaat dat tijdens een karavaantransport van China naar Rusland de theekisten in de koude nachten rondom het kampvuur werden gezet. Zo kregen de karavaanlieden enige beschutting en de thee haar kenmerkende smaak. De rookthee is heel populair.

Ook heerlijk bij kruidige warme maaltijden.


thee ornament


oolong thee

Groene thee wordt vaak ongefermenteerde thee genoemd. De vers geplukte bladeren worden verflenst en dan verhit om de fermentatie (of oxidatie) tegen te gaan die het blad min of meer doet rotten. Vervolgens wordt de thee gevuurd of gestoomd. De productie methode verschillen nogal. Er zijn karakteristieke verschillen tussen bijvoorbeeld China en Japan. Het drogen en rollen en kneuzen kan op verschillende manieren plaatsvinden, waardoor de smaak steeds anders kan zijn.

Groene thee laat vetcellen krimpen

Poeder van gedroogde groene thee remt de groei van de vetlagen. Dat ontdekten Japanse onderzoekers. Volgens hun proeven komt de vetverbrandende werking van het preparaat op het conto van de bijna weer vergeten anti-oxidantwerking van groene thee.

De Japanse onderzoeksgroep bestudeert de werking van groene thee al enkele jaren. In de jaren negentig ontdekte de groep dat groene theepoeder de opslag van vetzuren in vetcellen afremt. In reageerbuizen, tenminste. Maar werkt thee ook in organismen? Om daar achter te komen gaven onderzoekers de extracten tien dagen lang aan mannelijke ratten. Elke rat kreeg dagelijks 130 milligram extract, opgelost in water, toegediend via een slangetje in de mond dat doorliep tot in de maag.

De dieren kregen een dieet dat voor vijftig procent uit suiker bestond, en voor 15 procent uit boter. Zo hoopten de onderzoekers de dieren vet te mesten. Dat lukte prima. De ratten werden snel zwaarder. Maar zoals je in de onderstaande figuur kunt zien remde het extract de gewichtstoename af. PGT staat trouwens voor powdered green tea.De verminderde groei betekende ook minder vetmassa, bleek toen de Japanners de epidymale, perirenale en mesenterische vetmassa's uit de dieren haalden en wogen. Ook de lever was minder zwaar.

Uit reageerbuisproeven wisten de Japanners al dat groene thee-extract de hoeveelheid triglyceriden in vetcellen vermindert. De resultaten hieronder zijn verkregen door vetcellen bloot te stellen aan een concentratie van 0.1 milligram per milliliter. Dat is hoog.

In de vetcellen was de aanmaak van het enzym SOD - voluit: superoxide dismutase - verhoogd, ontdekten de onderzoekers. SOD is een anti-oxidant die agressieve verbindingen uitschakelt. Als vetcellen insuline waarnemen gebruiken ze zulke agressieve stoffen om het insulinesignaal aan de rest van de cel door te geven, waardoor de cel vetten gaat opslaan. Groene thee blokkeert dat proces, vermoeden de Japanners.

Eerder ontdekten de Japanners al dat vitamine C dat het afslankeffect van groen thee versterkt. In reageerbuizen legden vetcellen, in een omgeving met groene thee-extract, minder triglyceriden vast naarmate de onderzoekers er meer vitamine C aan hadden toegevoegd. (VC-L staat voor een concentratie van 0.18 microgram vitamine per milliliter, VC-H voor 0.35 microgram per milliliter.)Het Kralen Juffie - Kralen startpagina

thee trends, trendy thee tips


Pyramids - thee zakjes

piramidevormige theezakjes, piramids, pyramids
Handige piramide vormige zakjes. De theeblaadjes hebben alle ruimte om te ontvouwen en hun smaak vrij te geven. Het nylon zakje geeft geen smaak af. Proef de rijke smaak van thee.

 
bedeltjes, sieraden, bedelarmbanden, heren sieraden

Dubbelwandige theekopjes.


de dubble laag voorkomt condensatie en geeft isolatie aan koude en warme dranken. De glazen liggen prettig in de hand en staan mooi op elke tafel.


Pickwick T-pads


Pickwick heeft iets nieuws: Thee voor je SENSEO® pad-apparaat. Een verrassend lekkere kop thee dankzij de unieke combinatie van Pickwick T-pads en de speciale Pickwick theepadhouder. 

theedoos, theezakjes, thee zakje, pu ehr thee
 
Adverteren op onze thee website?
Een banner kost slechts € 50,- p.j.